labra2

Muotoilulaboratorio

SmartLab on Vantaan kaupungin Tietohallinnon sisällä toimiva kokeilukulttuuria edistävä muotoilulaboratorio. Mielestämme ihmiset tarvitsevat utopioita, joita tavoitella. Ne tarjoavat ihmisille väylän unelmoida paremmasta maailmasta ja hyvinvoinnista. Koemme, että yhteisille tulevaisuutta luoville visioille, jotka tavoittelevat tasa-arvoisempaa tulevaisuutta on tarvetta. Tavoitteenamme on saada ihmiset ajattelemaan ja osallistumaan yhteissuunnittelun ja prototypoinnin keinoin tulevaisuuden kuntapalveluiden kehittämiseen.

Ohjelman ja kokeilujen dialogi

SmartLab edistää kokeilukulttuuria Vantaan kaupungissa. Suunnittelemme yhdessä toimijoiden kanssa palveluita, jotka tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia MyDatan, tekoälyn, VR/AR:n ja vuorovaikutusteknologioiden välityksellä. Tavoitteenamme on luoda ohjelma ihmiskeskeisen suunnittelun mukaiselle innovaatiotoiminnalle, joka rakentuu dialogissa kokeilujen, tuotoksien arvioinnin ja ohjelman rakentumisen välillä. Yhtenä SmartLabin tutkimushaasteena onkin luoda alustava selittävä malli kunta- ja toimialarajat ylittävästä muotoilulähtöisestä tutkimuksellisesta kehitystoiminnasta.

Tiimi

Tiimimme koostuu palvelumuotoilun, taiteen, visuaalisen suunnittelun ja HCI-tutkimuksen alan ammattilaisista. Teemme yhteistyötä läheisesti Metropolian Electrian tutkimus- ja kehitysyksikön sekä Yrityskiihdyttämö Turbiinin kanssa. Yhdessä pystymme tarjoamaan teille ainutlaatuisen mahdollisuuden uudenlaisten kuntapalveluiden suunnitteluun, prototypointiin ja testaamiseen kokeilujen kautta. Mikäli olet kiinnostunut toimimaan kanssamme, niin ota yhteyttä ja tule tutustumaan toimintaamme. Kerromme mielellämme lisää.

Yhteistyössä

carousel2

carousel4

carousel3

laurea-215x215