labra2

Muotoilulaboratorio

SmartLab on Vantaan kaupungin Tietohallinnon sisällä toimiva kokeilukulttuuria edistävä muotoilulaboratorio. Mielestämme ihmiset tarvitsevat utopioita, joita tavoitella. Ne tarjoavat ihmisille väylän unelmoida paremmasta maailmasta ja hyvinvoinnista. Koemme, että yhteisille tulevaisuutta luoville visioille, jotka tavoittelevat tasa-arvoisempaa tulevaisuutta on tarvetta. Tavoitteenamme on saada ihmiset ajattelemaan ja osallistumaan yhteissuunnittelun ja prototypoinnin keinoin tulevaisuuden kuntapalveluiden kehittämiseen.

Ohjelman ja kokeilujen dialogi

SmartLab edistää kokeilukulttuuria Vantaan kaupungissa. Suunnittelemme yhdessä toimijoiden kanssa palveluita, jotka tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia MyDatan, tekoälyn, VR/AR:n ja vuorovaikutusteknologioiden välityksellä. Tavoitteenamme on luoda ohjelma ihmiskeskeisen suunnittelun mukaiselle innovaatiotoiminnalle, joka rakentuu dialogissa kokeilujen, tuotoksien arvioinnin ja ohjelman rakentumisen välillä. Yhtenä SmartLabin tutkimushaasteena onkin luoda alustava selittävä malli kunta- ja toimialarajat ylittävästä muotoilulähtöisestä tutkimuksellisesta kehitystoiminnasta.

Tiimi

Tiimimme koostuu palvelumuotoilun, taiteen, visuaalisen suunnittelun ja HCI-tutkimuksen alan ammattilaisista. Teemme yhteistyötä läheisesti Metropolian Electrian tutkimus- ja kehitysyksikön sekä Yrityskiihdyttämö Turbiinin kanssa. Yhdessä pystymme tarjoamaan teille ainutlaatuisen mahdollisuuden uudenlaisten kuntapalveluiden suunnitteluun, prototypointiin ja testaamiseen kokeilujen kautta. Mikäli olet kiinnostunut toimimaan kanssamme, niin ota yhteyttä ja tule tutustumaan toimintaamme. Kerromme mielellämme lisää.

matti-2

Matti Luhtala

Toiminnanjohtaja
matti.luhtala ( a t ) vantaa.fi
+358 50 357 2265

“Muotoilijana, tutkijana ja kehittäjänä minua ohjaa halu ymmärtää ihmisiä ja heidän tarpeitaan kaikissa suunnitteluprosessin vaiheissa.”

laura-2-300x300

Laura Virkki

Palvelumuotoilija
laura.virkki ( a t ) vantaa.fi
+358 43 826 7221

”Kuuntelen, kysyn, eläydyn. Innostun, haastan, kehitän. Kanssaihmisten tarpeiden todellinen ymmärtäminen on avainasemassa oikeasti haluttavien palvelujen kehitystyössä.”

maija-2

Maria Nevala

Visuaalinen suunnittelija
maria.nevala ( a t ) vantaa.fi
+358 43 826 7224

”Visuaalisen suunnittelun avulla luodaan tuotteelle tai palvelulle konkreettinen ulkoasu. Visuaalinen ilme tukee käytettävyyttä ja luo miellyttävän käyttäjäkokemuksen.”

sami-300x300

Sami Kalliokoski

Teknologiapäällikkö
sami.kalliokoski ( a t ) metropolia.fi
+358 40 585 4937

“Rakastan hyviä tarinoita ja haluan jatkuvasti oppia uutta. Aivoni luovat uudesta tiedosta ja vanhasta kokemuksesta jänniä reseptejä, joista haluan leipoa kaupallisia tuotteita.”

johanna-300x300

Johanna Lappi-Ramula

Palvelumuotoilija
johanna.lappi-ramula ( a t ) metropolia.fi
+358 40 621 6377

”Mielestäni muotoilu luo osaltaan kulttuuria, joka taas muokkaa arvojamme. Arvot määrittävät tulevaisuutemme. Joten suunnittelemme tässä tulevaisuuttamme.”

tyhja

Yhteistyössä

carousel2

carousel4

carousel3

laurea-215x215